Om oss

Om oss

Pressbild Steny

Om Steny

Vi är leverantören av inredningssten som står som garant för hög kvalitet, yrkesskicklighet och lokal kundservice. Steny gör det enkelt att göra ett smart och hållbart val.

Steny är en kedja bestående av etablerade, svenska stenhuggerier. Steny bildades i syfte att sprida kunskap om naturstenens förträfflighet som inredningsmaterial samt erbjuda både rikstäckande och lokala kunder högkvalitativa naturstensprodukter med tillhörande tjänster och marknadsledande service.

Stenybolagen finns från Burträsk i norr till Lund i söder och har nästan 400 års samlad erfarenhet av naturstensbearbetning. Alla Stenybolag är medlemmar i Sveriges Stenindustriförbund.

För oss i Steny är det viktigt att ge dig som kund relevant information och råd utifrån dina förväntningar och behov. Det är så vi säkerställer att du får rätt sten, med rätt bearbetning, på rätt plats. Vi hjälper dig med din naturstensprodukt – från rådgivning till montage – oavsett var i Sverige du befinner dig.

 

Våra samarbetspartner

Vi samarbetar enbart med etablerade, välrenommerade leverantörer.

Vår natursten kommer från alla världens hörn och bearbetas oftast till råskivor i Italien, innan de skickas vidare till Sverige. Vi har en nära relation till våra leverantörer som har mångårig erfarenhet av den svenska och skandinaviska marknaden och vet vilken kvalitet som efterfrågas. För att ytterligare säkerställa kvaliteten besöker vi med jämna mellanrum stenbrotten för att välja vilka block våra råskivor ska tillverkas ur. Vi får leveranser från Italien varje vecka vilket gör att vi kan erbjuda de flesta av världens stensorter med kort leveranstid.

ala di pietra

Vad gäller stenkomposit erbjuder vi varumärkena Okite och Silestone som håller hög kvalitet och finns i ett stort antal färger och utföranden.

Silestone

Vi säljer vaskar och blandare av välkända varumärken med hög kvalitet. Allt från bassortiment till måttanpassade specialprodukter.
Våra samarbetspartners är:

Blanco
Decosteel
Franke
intra
stala
Strand
Contura Steel
Smeg